Over de chef

Graag stel ik me aan u voor! Mijn naam is Paul Boeijen, 41 jaar, geboren en getogen in Limburg. Sinds 2005 woon ik samen met mijn vrouw Esther Houben in deze prachtige omgeving die alleen maar mooier werd toen zoon Jules en dochter Hanneke werden geboren.

Volgens mijn ouders was ik als zes-jarig kind al bezeten van koken en van alles wat er in en rond de keuken gebeurde. Ik ben blij en dankbaar dat ik hiervan mijn beroep heb kunnen maken.
In de 26 jaar dat ik werkzaam ben geweest in het bedrijfsleven, heb ik alle facetten van de keuken doorlopen. In het begin moest ik mij bewijzen in de spoelkeuken en vanaf toen kreeg ik van mijn chef-kok de mogelijkheid mij op te werken.

Toen ik zelf de functie chef-kok mocht gaan bekleden, waren de ervaringen die ik opgedaan had bij diverse leermeesters een leidraad voor mij en kon ik mij daar goed aan spiegelen. Zo groeide ik uit tot een chef die steevast werd betiteld als stressbestendig, communicatief, organisatorisch en vakinhoudelijk onderlegd.

Na jaren te hebben gewerkt als chef-kok in o.a. Moeder de Gans in Teuven en Grand Hotel l’Empereur in Maastricht, werd het tijd voor iets anders. De horeca-uren bleken lastig te combineren met het vaderschap en het zien opgroeien van mijn kinderen wilde ik niet aan me voorbij laten gaan.
Ik begon met een lerarenopleiding en ging lesgeven op de avondschool. Gedurende twee jaar heb ik met veel plezier als docent koken gewerkt voor CVO13 met vestigingen in Tongeren, Bilzen en Lanaken.

Ik denk dat ik mijn eigen ervaringen en vakkennis op een duidelijke en rustige manier kan overbrengen op mensen. Hierdoor voelt men zich op het gemak en heeft men plezier in het leerproces dat zij zijn aangegaan. Ik hoop van harte u te mogen verwelkomen op de Kookzolder!

Pin It on Pinterest

Share This